Biłgoraj. Mateusz Feręc potrzebuje dalszej rehabilitacji

Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej od dwóch lat pomaga w leczeniu Mateusza Feręca z Biłgoraja.

Mateusz ma obecnie 7 lat, a za sobą już kilka operacji, w tym operację serca i przeszczep komórek macierzystych. Chłopiec jest przewlekle chory, urodził się z wrodzoną wadą serca: zespół Fallota, cierpi również na zespół porażenny nieokreślony i wodogłowie. Sytuacja materialna rodziny jest bardzo trudna, gdyż dziecko jest wychowywane tylko przez ojca, który każdego dnia robi wszystko, aby zapewnić synowi jak najlepsze życie.

Ojciec Mateusza, Józef Feręc w rozmowie wyjaśniał, jak wygląda obecna sytuacja zdrowotna Mateusza:

Tata chłopca dodał, że w tym momencie najważniejsza jest kontynuacja leczenia i nieprzerwana rehabilitacja:

Józef Feręc za pośrednictwem Katolickiego Radia Zamość pragnie podziękować wszystkim ludziom dobrego serca za wszelką pomoc okazaną Mateuszowi:

Wszystkich, którzy zechcą wesprzeć leczenie i rehabilitację Mateusza Feręca zachęcamy do wpłat na specjalne konto Caritas: 61 1020 5356 0000 1802 0173 6941 z dopiskiem „Dla Mateusza z Biłgoraja”. Za wszystkie dary serca na ten cel serdecznie dziękujemy.