„Wybudźmy Elżbietę” – festyn charytatywny w Józefowie

W niedzielę, 17 października na placu przy szkole podstawowej w Józefowie odbył się Festyn Charytatywny pod hasłem „Wybudźmy Elżbietę” zorganizowany przez parafię pw. Niepokalanego Poczęcia NMP w Józefowie i działający przy niej Parafialny Zespół Caritas.

Głównym organizatorem wydarzenia był ks. Paweł Dynaka, który w rozmowie wyjaśniał, w jakim celu festyn zorganizowany:

O obecnym stanie zdrowia Elżbiety Buczkowskiej mówiła jej córka Marta:

Jeśli możemy pomóc komuś dzięki swoim występom, zawsze to robimy – tłumaczył w rozmowie lider zespołu „Akcent”, Zenon Martyniuk:

Podczas koncertu w Józefowie wystąpili: Zuzia Zięba i Karina Kowalska z „The Voice Kids”, Ola i Ala Tracz, uczestniczki „Eurowizji Junior” oraz finalista programu „Szansa na sukces” i „Eurowizji Junior 2021” Miłosz Świetlik-Skierski. Wystąpiła także józefowska Kapela „Rzemyki”, członkowie zespołu „Vox” oraz „Mchem porosło” i „Fire LBL”. Podczas gali Disco Polo wystąpiły takie zespoły jak „News”, „Energy Girls”, „Malibu” i „Miglanc”, zaś gwiazdą wieczoru był wspomniany już Zenek Martyniuk z zespołem „Akcent”.

Elżbietę Buczkowską można również wesprzeć poprzez zbiórkę internetową TUTAJ.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objęli starosta biłgorajski Andrzej Szarlip i burmistrz Józefowa Roman Dziura. Patronat medialny sprawowało Katolickie Radio Zamość.

J.F.