Zbiórka Żywności: Tak, pomagam! – Rejon Biłgoraj

W naszym rejonie zbiórka żywności pod hasłem „Tak, pomagam!” odbędzie się już po raz drugi. Wcześniejsza zbiórka została przeprowadzona z ogromnym sukcesem! Paczki żywnościowe z artykułami spożywczymi trafiły głownie do rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej i mieszkających w naszym rejonie.

Najbliższa zbiórka żywności odbędzie się w dniach 13-14 III 2015 r. w sieci Biedronka  w Biłgoraju oraz po potwierdzeniu w Zwierzyńcu. Tam będziemy zbierać produkty z długim terminem ważności jak np.: mleko, mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbata, słodycze dla najmłodszych oraz konserwy mięsne i rybne, a także środki czystości.

Uwaga opiekunowie SKC! Każdy niepełnoletni wolontariusz musi posiadać zgodę rodzica. W wyposażeniu wolontariusza powinna być koszulka, czapeczka oraz identyfikator. Wszystkie te rzeczy należy zamówić w konkretnych ilościach u koordynatora rejonu biłgorajskiego.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis