Podziękowanie!

Dziękuję Wam Wszystkim, Którzy wrzuciliście do puszek swój grosz na pomoc ciężko doświadczonym przez życie! Wrzuciliście ten pieniądz, nieraz ciężko zarobiony, nieraz dany mimo wielu braków… Dziękuję!!!

I wielkie podziękowania dla WOLONTARIUSZY CARITAS! Pani Anety – Diecezjalnego Koordynatora Wolontariatu, Koordynatorów Rejonowych, Opiekunów Szkolnych Kół i Parafialnych Zespołów i dla Was Wszystkich Wolontariuszy Wielkiego Serca, za zaangażowanie w ostatnie zbiórki dla poszkodowanych: w zbiórkę dla ofiar trzęsienia ziemi w Nepalu oraz zbiórkę dla Pani Oksany i Daniela z Ulhówka, którzy stracili w pożarze męża i ojca i wszystko wraz z mieszkaniem. Bardzo wam dziękuję, że macie tyle chęci, zapału i czasu, by dzielić się tym z innymi, by koordynować działania na rzecz innych ludzi, by nieraz godzinami wystawać przed kościołami ze skarbonkami Caritas zbierając jałmużnę… Dziękuję!!!

Dziękuję Księżom Proboszczom, za przychylność! Wiem, że macie wieeeele wydatków związanych z funkcjonowaniem Parafii. Wiem, że jest w ostatnim okresie dużo różnego rodzaju zbiórek, tak że wasi parafianie, zwłaszcza ubożsi, muszą wybierac na jaki cel mogą wrzucić swój grosz. To uszczupla zasoby parafii. Jednak nie odmawiacie prośbom w zorganizowaniu zbiórek na inne cele niż parafialne. Za tę wielkoduszność i Wam Księza serdecznie dziękuję!!!

Ks. Adam Sobczak

Dyrektor Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis