Piękny gest

W czerwcu br. ślub brali Pan Łukasz i Katarzyna Jędrychowie. W związku z tym poprosili gości, aby zamiast kwiatów przynieśli przybory szkolne. Goście dopisali i nie zawiedli. Przynieśli całe mnóstwo kolorowych piórników, kredek, linijek, długopisów, flamastrów, klejów, plasteliny, cyrkli, zeszytów, bloków, farb.  Wszystkie te przedmioty zostały oddane do Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej. Miało to miejsce w bardzo odpowiednim momencie. W tej chwili trwa ogólnopolska akcja „Tornister Pełen Uśmiechów”,  w której to akcji zbierane są takie właśnie przybory. Wszystkie te przedmioty zostaną spakowane do nowych plecaków zakupionych przez Caritas diecezji i przed zbliżającym się nowym rokiem szkolnym zostaną zawiezione do najbardziej potrzebujących rodzin w parafii Tereszpol, gdyż pani Katarzyna pochodzi z Tereszpola-Kukiełek.

W imieniu obdarowanych dzieci i Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej życzymy młodej parze, aby dobro, które sprawiła drugim, wróciło do jej domu w postaci błogosławieństwa i pokoju.

Zachęcamy także innych młodych ludzi, którzy zamierzają zawrzeć związek małżeński do tak szlachetnej praktyki. My ze swej strony zapewniamy o modlitwie i możemy na naszej stronie zamieścić zdjęcie ślubne. Może w przyszłości utworzymy zakładką: Młode małżeństwa dzielą się swoim szczęściem.

opr. Jerzy Strzałka

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis