Gala Talentów w Lubaczowie

W Miejskim Domu Kultury im. Aleksandra Sas-Bandrowskiego w Lubaczowie 22 czerwca odbyła się VIII edycja programu Talent Powiatu Lubaczowskiego.

W wydarzeniu tym wzięli udział uczniowie ze szkół podstawowych i gimnazjalnych z terenu powiatu lubaczowskiego. Wśród nominowanych kategorii były następujące: Naukowiec, Artysta, Sportowiec, Społecznik, Zawodowiec (dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych) oraz Młody Talent.

Nominowanych uczniów było blisko 200, a 49 wyróżnionym wręczono nagrody. Wśród tych, którzy zostali laureatami konkursu znalazło się Szkolne Koło Caritas im. św. ks. Zygmunta Gorazdowskiego w Lubaczowie. Wolontariusze zdobyli tytuł Złotego Talentu za zaangażowanie zespołu w działalność charytatywną i wychowawczą dzieci i młodzieży, za wrażliwość i niesienie pomocy osobom niepełnosprawnym.

Jolanta Maciołek, lubaczowski koordynator Caritas, zauważyła, że Szkolne Koło Caritas zostało docenione dzięki aktywności wolontariuszy:

Danuta Witko, opiekun Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół im. gen. Józefa Kustronia w Lubaczowie, podkreśliła ogromny wkład dyrektora Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej ks. Adama Sobczaka oraz diecezjalnego koordynatora wolontariatu Anety Trynieckiej:

Oliwia Rozwód, wolontariuszka Szkolnego Koła Caritas z Gimnazjum Nr 1 w Lubaczowie, podzieliła się swoimi wrażeniami po otrzymaniu Złotego Talentu:

Patronat nad wydarzeniem sprawował Starosta Powiatu Lubaczowskiego Józef Michalik. Organizatorem przedsięwzięcia była Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Lubaczowie.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis