Tydzień Wychowania

Jak co roku we wrześniu już  po raz szósty przeżywaliśmy Tydzień Wychowania pod hasłem “Miłosierni jak Ojciec”, organizowanego w całej naszej Ojczyźnie. Tym razem nasza refleksja nad wychowaniem w związku z trwającym Nadzwyczajnym Jubileuszem Miłosierdzia skupiona była wokół tajemnicy Miłosierdzia Boga i odpowiedzi człowieka, który go doświadcza. Od 12 do 16 września Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół Miejskich Nr 3 w Hrubieszowie zorganizowało quizy związane z Tygodniem Wychowania.

Wolontariusze podczas przerw podchodzili do uczniów i nauczycieli z przygotowanymi pytaniami na temat Miłosierdzia Bożego. Zwycięzcy owych quizów otrzymywali nagrody w postaci nalepek związanych z Tygodniem Wychowania. “W czasie spotkań z młodymi w ramach Światowych Dni Młodzieży w Krakowie papież Franciszek, używając wymownych obrazów, zachęcał do czynnej miłości i wzywał swych słuchaczy do zejścia z wygodnej kanapy by nie stać się młodym emerytem rzucającym ręcznik przed rozpoczęciem walki.

Przeżywając tegoroczny Tydzień Wychowania inspirowaliśmy się papieskim przesłaniem!

ZA WSZYSTKO DZIĘKUJEMY PANU
KLARA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis