
Kulinarnych podroży w Cieszanowie ciąg dalszy realizacja projektu „Sercem gotuje, wszystkim smakuje” to również poznanie innych kultur kulinarnych. Ciekawość świata, ludzi i nowych smaków tym razem zaprowadziła naszych seniorów prosto do GRUZJI – krainy z unikalną mieszanką historii i nowoczesności, która zachwyca pięknem przyrody, krajobrazami oraz niesamowitymi zabytkami.
Seniorów na warsztatach przede wszystkim bardzo pozytywnie zaskoczyła GRUZIŃSKA KUCHNIA – cieplutkie, drożdżowe chaczapuri wypełnione przepysznymi serami zadowoliło podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Również obłędnie pyszna była druga potrawa przygotowana według gruzińskiej receptury – ser w sosie czosnkowym z czerwoną cebulką i korniszonami. Kulinarne spotkanie zakończyło się SUPRĄ – czyli gruzińską ucztą!
Wszystkich spragnionych niesamowitych doznań kulinarnych zapraszamy po przepisy.