Konkurs “Aktywnie, zdrowo, kolorowo” w Cieszanowie

Kulinarnych podroży w Cieszanowie ciąg dalszy realizacja projektu  “Sercem gotuje, wszystkim smakuje” to również poznanie innych kultur kulinarnych.  Ciekawość świata, ludzi i nowych smaków tym razem zaprowadziła naszych seniorów prosto do GRUZJI  – krainy z unikalną mieszanką historii i nowoczesności, która zachwyca pięknem przyrody, krajobrazami oraz niesamowitymi zabytkami.

Seniorów na warsztatach przede wszystkim bardzo pozytywnie zaskoczyła GRUZIŃSKA KUCHNIA – cieplutkie, drożdżowe  chaczapuri wypełnione przepysznymi serami zadowoliło podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Również obłędnie pyszna była druga potrawa przygotowana według gruzińskiej receptury – ser w sosie czosnkowym z czerwoną cebulką i korniszonami. Kulinarne spotkanie zakończyło się SUPRĄ – czyli  gruzińską ucztą!

Wszystkich spragnionych niesamowitych doznań kulinarnych zapraszamy po przepisy.