
Kolejna podróż kulinarna Seniorów z Dziennego Domu pobytu w Cieszanowie odbyła się tym razem w Polsce. Kuchnia inspiruje, motywuje do pozytywnego działania, wyzwala pokłady niespożytej energii a stół niewątpliwie jednoczy, zacieśnia więzi międzyludzkie. Słowem wspaniałe owoce przyniosły warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu Caritas Diecezji Zamojsko – Lubaczowskiej „Aktywnie, zdrowo, kolorowo”
W tym dniu seniorzy przygotowywali specjały kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Były ślimaczki z ciasta drożdżowego z farszem z suszonymi pomidorami oraz oliwkami, kruche babeczki z pikantnym, serowym nadzieniem. Nikomu nie zabrakło zapału do pracy, a efekty kulinarnych zmagań przeszły najśmielsze oczekiwania wszystkich Kucharek. Przygotowane pyszności trafią na stoły finalnego spotkania integracyjnego.
Działania realizowane dzięki programowi Na Codzienne Zakupy i Fundacji Biedronki.