Kolejne wsparcie Sobotniej Szkoły w Żółkwi.

Na uroczystość dziękczynienia „Caritas Zamość – Ofiarom Wojny”, która odbyła się  12.03.2023r. w Katedrze pw. Zmartwychwstania Pańskiego i św. Tomasza Apostoła w Zamościu,  odwiedziły nas  Siostry Dominikanki.  Siostry prowadzą w Żółkwi Sobotnią Szkołę Języka Polskiego i aktualnie pod ich opieką znajduje się miedzy 200 a 300 osób.  Z siostrami  współpracujemy już od dłuższego czasu. Dominikanki w trakcie uroczystości w Katedrze podziękowały naszej Caritas i wszystkim wolontariuszom za bardzo owocną współpracę i pomoc, którą niesiemy dla nich od samego początku wojny. Po zakończeniu uroczystości bus, którym przyjechały został wypełniony artykułami spożywczymi, środkami czystości, chemia gospodarczą i odzieżą która trafi do podopiecznych.

Serdecznie podziękowania składamy Fundacji PZU, dzięki której mogliśmy wysłać kolejne dary na Ukrainę.

“Projekt realizowany w ramach partnerstwa Caritas Diecezji Zamojsko- Lubaczowskiej z Fundacją PZU w ramach zadania “Razem dla Ukrainy” sfinansowanego ze środków Fundacji PZU„