Dzień Babci i Dziadka w PZC Świętego Mikołaja w Hrubieszowie

,,Dziadkowie to cenne kawałki chleba pozostawione na stole naszego życia, które mogą nas jeszcze karmić zapachem, który utraciliśmy, ,,wonią pamięci.” Papież Franciszek

Oni przypominają nam, że starość jest darem, ogniwem łączącym różne pokolenia i przekazują młodym doświadczenia życia i wiary. Z myślą o nich w tym wyjątkowym dniu 21 I 2024 świętowaliśmy ,,Dzień Babci” i ,,Dzień Dziadka”. Nie zabrakło radosnych i pełnych wzruszeń chwil dzięki wolontariuszom Parafialnego Zespołu Caritas. Z tej okazji, to oni przygotowali  uroczystość i słodki poczęstunek podczas którego można było obejrzeć montaż słowno-muzyczny pt: ,,Kochanym Dziadkom”. Wspólne śpiewanie kolęd i pastorałek utwierdziło wszystkich  w przekonaniu jak ważne i potrzebne są takie spotkania. Szanujmy naszych Dziadków nie pozbawiajmy się ich towarzystwa ani nie odbierajmy im swego towarzystwa. Nie pozwólmy by zostali odtrąceni i osamotnieni.

Wolontariusze Parafialnego Zespołu Caritas  przy Parafii św. Mikołaja w Hrubieszowie.